1 Kasım 2013 Cuma

Galatasaray 2-1 Konyaspor 1 Kasım 2013

Galatasaray Torku Konyaspor karşısında ilk yarı 1-0 geri düşmesine rağmen ikinci yarıya hızlı başlayarak 2-1lik skor ile 3 puanı hanesine yazdırarak ligde şuanda 2. sıraya yükseldi.

Kötü haberler bitmiyor

Haftalardır maçlardaki iradesizliği ve şanssızlığı ile anılan Galatasaray, Torku Konyaspor karşısında maçın ilk yarısı bir gol yiyerek geriye düştü. Maçın 9. dakikasında Sneijder'in sakatlanması ve onun yerine genç yetenek Emre Çolak'ın girmesi ile morallarin bozulduğu sarı kırmızılı takım çok geçmeden, dakika 15'te, Konyasporlu Recep Aydın'ın golü ile tekrar sarsıldı. İlk yarıda baskı kuran ve topla daha fazla oynayan taraf olan Galatasaray ilk yarının sonlarına doğru(45') bunun meyvesini aldı ve Didier Drogba'nın golü ile soyunma odasına daha sevinçli bir şekilde yol aldı.

Galatasaray'da çare cidden Drogba

Maçın ikinci yarısında Roberto Mancini'nin de takım üzerindeki baskısı ve yapılan bir kaç değişiklik ile maçta daha baskılı oynayan ev sahibi ekip, dakika 66'da Burak Yılmaz'ın golü ile skoru 2-1'e getirerek maçın skorunu kendi lehine çevirmeyi başardı.

İnternet ortamında şaka olarak kullanılan "Çare Drogba" isimli slogan, gerek morallerin bozulduğu anda oyunu sırtlayarak takımını gole götürmesi ile gerekse yaptığı asistler ile şuanda bunu gerçek kılıyor.

Böylece Sarı-Kırmızılı ekip 19 puan ile hemen Fenerbahçe'nin altına yerleşerek şimdilik 2. sıradaki yerini almış gözüküyor.

Goller;
Galatasaray: Drogba(45'), Burak Yılmaz(66')
Torku Konyaspor: Recep Aydın(15')

Iletişim

enguncelim(at)gmail.com