10 Kasım 2013 Pazar

Fenerbahçe Galatasaray Maçı 10 Kasım 2013

Büyük "Fenerbahçe Galatasaray" derbisi sonunda geldi çattı. Süper Lig'de liderliğini sürdüren Fenerbahçe bugün saat 19:00'da Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Galatasaray'ı ağırlıyor. Liderliğini sürdürmek isteyen ve ezeli rakibine karşı puan kaybetmek istemeyen sarı lacivertli ekip seyircisinin desteği ile de maçta favori gösteriliyor.

Teknik adamların ilk yüzleşmesi

Bu maç aynı zamanda bir ilke de tanık olacak. Mancini ve Ersun Yanal ilk kez karşı karşıya gelecek. Birbirlerini henüz tanımayan iki direktörün ne gibi hamleler yapacağı konuşulurken iken takımdaki eksikleri kapatmayı nasıl başaracakları da merak konusu.

Büyük eksikler var.

İki takımda da gerek kart cezaları gerekse sakatlıklar yüzünden önemli oyuncular eksik. Özellikle Galatasaray'da as kaleci Fernando Muslera'nın eksikliği maçtaki dengeleri değiştireceğe benziyor. Yedek kaleci Ufuk Ceylan'ın da sakatlanması takımı tam bir çıkmaza götürdü. Bunun yanısıra yine sarı-kırmızılı ekipte Sneijder'in sakatlığı nedeniyle eksikliği de Galatasaray'ı sarsacağa benziyor.
Fenerbahçe'de ise sarı karttan dolayı cezalı durumda olan Alper takımda olmayacak.

Büyük derbinin hakemliğini deneyimli hakem Bülent Yıldırım üstlenecek.

İki takım tarihi boyunca tam 375 kez resmi maçlarda karşılaşırken, en yakın maç 11 Ağustos 2013'te Süper Kupa için oynandı ve maçtan galip ayrılan takım uzatmalardaki Drogba'nın tek golü ile Galatasaray olmuştu.

Sahaya çıkması beklenilen 11'ler;
Galatasaray: Eray İşcan, Semih Kaya, Aurelien Chedjou, Emmanuel Eboue, Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Felipe Melo, Umut Bulut, Didier Drogba, Burak Yılmaz
Fenerbahçe:Volkan Demirel, Bruno Alves, Egemen Korkmaz, Mehmet Topal, Caner Erkin, Mehmet Topuz, Raul Meireles, Emre Belözoğlu, Dirk Kuyt, Emmanuel Emenike, Moussa Sow

Iletişim

enguncelim(at)gmail.com