30 Kasım 2013 Cumartesi

Beşiktaş Fenerbahçe Süper Lig Maçı 30 Kasım 2013

Süper Lig'in 13. haftasına gelinmişken, 2 büyük takım bugün 335. randevularına çıkacak. Spor Toto Süper Lig'de 31 puan ile şuanda liderliği elinde bulunduran Fenerbahçe, 24 puan ile 3. sıradaki Beşiktaş ile karşılaşıyor. Maçı kazanıp en yakın takipçisi Kasımpaşa ile puan farkını korumak isteyen Fenerbahçe, yabancı sınırlaması sebebiyle bu maç için kadroyu hazırlarken sıkıntılar yaşadı.

Teknik heyetin, yabancı sınırlamasından dolayı Christian Baroni'yi ekibe dahil etmedikleri ve onun yerine Meireles'in kadroda bulunduracağı açıklandı.

Öte yandan deplasman ekibinde de sarı kart cezasına girme riski yüksek oyuncular olduğu için kadroda belirsizlikler devam ediyor.

İki dev takım arasında derbi maçlarda şuana kadar daha fazla galip gelen takım 126 galibiyet ile sarı-lacivertli ekip. Ev sahibi olması sebebiyle bugün de Fenerbahçe favori gösteriliyor. Uzun süredir ev sahibi olduğu maçlarda yenilgi almayan sarı-lacivertliler bu seriyi derbi maçta kaybetmek istemiyor.

İstatistiklere bakıldığında 126 galibiyeti olan Fenerbahçe'ye karşı Beşiktaş'ın da 122 galibiyeti bulunmakta ve iki ekip arasındaki maçların 86sı beraberlik ile biterken bunların 13ü golsüz bir şekilde tamamlanmış. Kadıköy'den puansız ayrılmak istemeyen kara kartallar, istatistikleri birbirine yaklaştırmak için tüm güçleri ile oynamak konusunda moralli.

Maçın hakemi olarak TFF'den deneyimli hakem Cüneyt Çakır görevlendirildi. Maç saat 20:00'da başlayacak.

Iletişim

enguncelim(at)gmail.com